naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Retributie voor deelname aan sportweken 2018

  wo 14 feb
  Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 3 januari 2018 werd goedkeuring gehecht aan volgende retributie:
 • Gezocht (m/v): Administratief medewerker bibliotheek

  bibliotheek wo 7 feb
  Het gemeentebestuur van Essen is op zoek naar een deeltijds (19/38) administratief medewerker bibliotheek (C1-C3) via een vervangingsovereenkomst (van 1 maart tot 1 december 2018).
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Postbaan 57

  do 25 jan
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door dhr. en mevr. Loos-Van Eyndt, Marijnnevennenstraat 5 te 2920 Kalmthout voor het afbreken van een bestaande woning en het bouwen van een nieuwe vrijstaande ééngezinswoning gelegen te Essen, Postbaan 57, afd. 1 sectie B nr. 65 M
 • Eindfase heraanleg Dreef in zicht

  Dreef vr 19 jan
  De grootste werken aan de Dreef zijn achter de rug: namelijk het plaatsen van een nieuwe riolering. Het eerstvolgende werk is de huisaansluitingen koppelen aan de riolering.
 • Infomoment Niemandsland groot succes

  Infomoment wo 10 jan
  (N)iemandsland neemt een vliegende start! Bijna 400 mensen waren op 9 januari 2018 aanwezig in zaal Rex voor het infomoment.
 • Werk mee aan het massaspektakel Niemandsland

  Vrijwilligers gezocht wo 10 jan
  Voor het project (N)iemandsland zoeken we honderden vrijwilligers die zowel voor als achter de schermen hun handen uit de mouwen steken.
 • Sirenetest op 4 januari 2018

  sirene ma 27 nov
  Op de eerste donderdag van elk trimester tussen 11.45 en 13.15 uur worden de sirenes in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
 • Aanpassingen aan bouwplannen Over d'Aa na buurtvergadering

  kruispunt Postbaan wo 26 okt
  Tijdens de buurtvergadering in januari konden buurtbewoners vragen stellen en voorstellen formuleren over de geplande werken aan Over d'Aa. De gemeente ging daarmee aan de slag en maakte, zover dat mogelijk was, nog enkele aanpassingen aan de bouwplannen. We sommen ze even voor je op.
 • Tweede buurtvergadering herinrichting Over d'Aa zit er op

  bewoners aan het woord do 28 jan
  Op woensdag 27 januari werd de herinrichting van Over d'Aa in een vol parochiecentrum uit de doeken gedaan. De grote opkomst toont aan hoe betrokken de bewoners van Horendonk zijn.
 • Gemeente werkt aan betere naleving blauwe zone

  blauwe zone wo 27 jan
  Te veel mensen parkeren te lang in de blauwe zones. Dat is nefast voor de handelaars en winkeliers. De gemeente voerde in 2016 een campagne om mensen te sensibiliseren en gaat vanaf 2017 over tot het beboeten van foutparkeerders.
1-10 Van 10