naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit je kippenhok!

  kip wo 18 jul
  Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Daarom heeft het Federaal Voedselagentschap (FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee.
 • Online een sportzaal reserveren is tijdelijk niet mogelijk

  sporthal di 26 jun
  Deze zomer werkt de sportdienst aan de implementatie van een nieuw zaalreservatiesysteem. Hierdoor kunnen vanaf 1 juli 2018 tijdelijk geen online reservaties gemaakt worden.
 • Sirenetest op 5 juli 2018

  sirene ma 18 jun
  Op de eerste donderdag van elk trimester tussen 11.45 en 13.15 uur worden de sirenes in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
 • Zomerse jeugd- en sportactiviteiten: schrijf je nu in

  Paasbrochure ma 14 mei
  Je mag je alvast beginnen te verlekkeren op een fantastische zomer! Zet deze toffe activiteiten op je agenda en je vakantie kan niet meer stuk!
 • Nieuwe huisartsenwachtpost vervangt huisarts van wacht

  esculaap do 3 mei
  Vanaf zaterdag 16 juni kan u voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, zonder afspraak terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat. Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Essen, Kalmthout, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel.
 • Infomoment Niemandsland groot succes

  Infomoment wo 10 jan
  (N)iemandsland neemt een vliegende start! Bijna 400 mensen waren op 9 januari 2018 aanwezig in zaal Rex voor het infomoment.
 • Tweede buurtvergadering herinrichting Over d'Aa zit er op

  bewoners aan het woord do 28 jan
  Op woensdag 27 januari werd de herinrichting van Over d'Aa in een vol parochiecentrum uit de doeken gedaan. De grote opkomst toont aan hoe betrokken de bewoners van Horendonk zijn.
 • Gemeente werkt aan betere naleving blauwe zone

  blauwe zone wo 27 jan
  Te veel mensen parkeren te lang in de blauwe zones. Dat is nefast voor de handelaars en winkeliers. De gemeente voerde in 2016 een campagne om mensen te sensibiliseren en gaat vanaf 2017 over tot het beboeten van foutparkeerders.
1-8 Van 8