naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Dorpscentrum op 4 augustus deels afgesloten door avondmarkt

  omleiding-algemeen-400x250 wo 19 jul
  Op vrijdag 4 augustus vindt in Essen een avondmarkt plaats. De markt zelf begint om 16.00 en duurt verder tot 22.00 uur, maar al vanaf de middag gelden er verkeersbeperkingen in een deel van het dorpscentrum. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.
 • Nieuw stratenplan op komst

  Stratenplan do 13 jul
  Met de goedkeuring van het bestuur van Essen, bereidt de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder een heruitgave van het gemeentelijk stratenplan voor. De uitgever, die het plan gratis verspreidt naar alle adressen in Essen, doet hiervoor opnieuw een beroep op adverteerders.
 • Gemeente pakt leegstand en verwaarlozing aan

  verwaarlozing vr 7 jul
  De gemeente Essen pakt langdurige leegstand aan en wil de eigenaars van leegstaande woningen en gebouwen aanzetten tot actie. Een leegstaand pand heeft een negatieve impact op de leefomgeving, als eigenaar loop je mogelijke huurgelden mis en kan de waarde van het pand verminderen.
 • Veegwerken van 17 juli tot en met 31 juli 2017

  Veegwagen - KORT CMYK do 6 jul
  Van maandag 17 juli tot en met maandag 31 juli krijgen alle straten met goten en aanliggende parkeerstroken een veegbeurt. We vragen je medewerking om de auto niet langs de straatkant te plaatsen.
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  BE-Alert wo 28 jun
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Maak daarom gebruik van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Vogelgriep: bijkomende besmettingen in Menen en Ath

  Ophokplicht ma 19 jun
  Er zijn twee bijkomende besmettingen met het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld, meer bepaald bij een pluimveehandelaar in Menen (West-Vlaanderen) en een hobbyhouder in Ath (provincie Henegouwen). Sinds 1 juni is het virus zo in totaal op acht plaatsen aangetroffen in België.
 • Sirenetest op 6 juli 2017

  sirene di 6 jun
  Binnenkort worden de elektronische sirenes, opgesteld in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
 • Groepsaankoop zonnepanelen: inschrijven tot en met 8 augustus

  zonnepanelen di 30 mei
  Zijn zonnepanelen nog interessant nu er geen subsidies meer zijn en je moet betalen om elektriciteit op het net te plaatsen? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald en ook de elektriciteitsprijs is opnieuw gestegen.
 • Komen jouw investeringen in aanmerking voor de duurzaamheidspremie?

  afbeelding renovatie audits.jpg wo 24 mei
  Sinds 2010 stimuleert de gemeente duurzame investeringen via subsidies voor energiebesparende maatregelen, duurzaam bouwen, hernieuwbare energie en duurzaam leven. Deze duurzaamheidspremie werd recent hernieuwd. We stemden we de isolatienormen en voorwaarden af op de premies van de netbeheerder.
 • Maak gebruik van de atletiekpiste

  atletiekpiste wo 24 mei
  De Finse piste in sportpark Hemelrijk wordt veel gebruikt. Maar vanaf 1 juni kan je ook terecht op onze moderne, kunststof atletiekpiste.
 • Op 1 juni opent onze nieuwe Omgevingsbalie

  omgevingsbalie wo 24 mei
  Op donderdag 1 juni is het zover. Dan gaat onze nagelnieuwe Omgevingsbalie open. Voortaan kan je daar terecht voor alle info en vragen rond milieu, ruimtelijke ordening en openbare infrastructuur: drie diensten, één loket.
 • Zoek makkelijk vrijwilligerswerk in Essen

  widget wo 24 mei
  Vanaf nu kan je op de gemeentelijke website op zoek gaan naar vrijwilligerswerk in Essen. Verenigingen kunnen op hun beurt op eenvoudige wijze ‘vacatures’ online plaatsen om zo de juiste vrijwilligers aan te trekken.
 • Geen taxusinzameling voor het goede doel in 2017

  taxus di 23 mei
  Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. ‘Vergroot de Hoop’ is er in geslaagd om mensen warm te maken voor de strijd tegen kanker en hiervoor hun taxussnoeisel te doneren.
 • Ontdek deze zomer Zuid-Afrika in Essen

  fietsfotozoektocht di 23 mei
  Deze zomer is Zuid-Afrika heel dicht bij in Essen! Via een fietszoektocht leer je het land beter kennen en kan je op de koop toe mooie prijzen winnen. Met de zoektocht wil de gemeente, in samenwerking met de VVV, de stedenband tussen Essen en Zuid-Afrika in de kijker zetten.
 • De Tasberg vult jouw zomer

  parkgolf di 9 mei
  Je hoeft het niet ver te zoeken om een dagje weg te zijn. In je eigen dorp valt er heel wat te beleven en te ontdekken. Het toeristisch kantoor De Tasberg heeft allerlei tochten, activiteiten en arrangementen om Essen en omgeving door en door te verkennen en dat voor jong en oud.
 • Help jij Essen aan een extra FairTrade-ster?

  fairtrade gemeente do 4 mei
  Koop jij bewust artikelen waar de producent in het zuiden een eerlijke prijs voor kreeg? Durf jij jezelf FairTradeFan te noemen? Registreer je dan en maak van Essen een vijfsterrengemeente!
 • Dienst Welzijn verhuist van gemeentehuis naar OCMW

  OCMW Essen vr 28 apr
  Het gemeentebestuur & het OCMW groeien steeds meer naar elkaar toe. Met de ambitie een betere dienstverlening, efficiëntere werking en één aanspreekpunt aan te bieden, staat een volledige samensmelting op de planning. De verhuis van de dienst Welzijn naar het OCMW-gebouw maakt deel uit van dit plan.
 • Peloton Binckbank Tour maakt lokale omloop in Essen

  Binckbank Tour organisatoren do 27 apr
  Op zondag 13 augustus start de laatste rit van de Binckbank Tour (vroeger de Eneco Tour) in Essen. De renners rijden een lokale ronde in onze gemeente waarbij ze zelfs de Oogstfeesten in Wildert passeren.
 • Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

  De Vlotter di 28 mrt
  Vzw Spectrum start vanaf 17 april 2017 met een dagwerking voor personen met een handicap in Essen. Een twintigtal personen uit de brede regio Essen zullen er terecht kunnen. Zo kunnen ze dicht bij huis aan dagactiviteiten deelnemen.
 • Sooike Van Dyck kaapt de hoofdprijs van onze fluoactie weg

  Winnaar fluoactie ma 13 mrt
  Hier is ze dan, de winnaar van onze gemeentelijke fluoactie: Sooike Van Dyck uit Nieuwmoer. Zij wint een gloednieuwe laptop. Dikke proficiat Sooike!
 • Gemeente pakt Heikantstraat in fases aan

  Heikantstraat wo 22 feb
  In 2017 pakt de gemeente een deel van de Heikantsraat aan. Vanaf de spoorweg tot aan de Leemstraat komt er een nieuwe laag asfalt. Vanaf de Heikantlaan tot huisnummer 88 leggen we de zachte bermen opnieuw aan en vervangen we acht bomen.
 • Cultuurraad op zoek naar memorabilia

  850 jaar Essen wo 8 feb
  In het kader van 50 jaar cultuurraad is de cultuurraad op zoek naar foto's, affiches, aandenkens ... van culturele activiteiten die de afgelopen 50 jaar in Essen werden georganiseerd.
 • Gemeentegebouwen krijgen nieuwe ramen

  Nieuwe ramen vr 3 feb
  Een aantal publieke gebouwen in onze gemeente krijgen splinternieuwe ramen. Naast het politiekantoor aan de Kapelstraat en het KLJ-gebouw in Essen-Hoek, worden ook de ramen van de gemeentelijke basisschool WIGO en de Kiekenhoeve vervangen.
 • Het gemiddelde klimaat van Essen

  luchtfoto essen di 31 jan
  Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) stelt op zjjn website een set van klimatologische statistieken ter beschikking. Je kan er een fiche downloaden die het klimaat (temperatuur, neerslag, de wind ...) per gemeente weergeeft. Dus ook van Essen!
 • Tijdens de zomer geen wekelijkse ophaling meer van groene container

  compost di 31 jan
  De voorbije jaren stelden we vast dat weinig inwoners gebruik maken van de wekelijkse GFT+-inzameling tijdens de zomer. Er werden niet alleen weinig GFT+-containers aangeboden, de aangeboden hoeveelheden groenafval waren ook bijzonder laag.
 • Schrijf je in voor de avondmarkt

  jaarmarkt ma 30 jan
  Op 4 augustus 2017 is er weer een avondmarkt in het centrum van Essen. Net als vorig jaar kunnen verenigingen en handelszaken zich inschrijven om hier met een kraampje te staan.
 • Dagopvang voor ouderen in Essen en Wuustwezel

  noah dagopvang ma 16 jan
  Familiehulp organiseert naast thuiszorg ook dagopvang voor ouderen. In Residentie Mastbos in Essen kunnen ouderen zich een dagje ontspannen en zo krijgen ook de verzorgers van de hulpbehoevenden een dagje rust.
 • Werken aan Essensteenweg (Nieuwmoer) vanaf 16 januari

  nieuwmoersesteenweg ma 16 jan
  Het fietspad richting Nieuwmoer is op Essens grondgebied al enige tijd voltooid. De gemeente Kalmthout start op 16 januari met de voorbereidende werken om het fietspad door te trekken naar Nieuwmoer.
 • Start tweede fase natuurherstelproject Kalmthoutse Heide

  foto: Maarten Jacobs wo 30 nov
  Natuurpunt is gestart met de tweede fase van het grensoverschrijdende natuurherstelproject LIFE HELVEX. Daar zullen grootschalige ingrepen voor nodig zijn. Bedoeling is om meer ruimte te geven aan de typische heide.
 • Nieuwe Essense turnhal opent in 2018 de deuren

  Turnen di 29 nov
  Tegen de start van het schooljaar 2018-2019 verrijst er in Essen een gloednieuwe turnhal op de site van de lagere school Mariaberg. Om de realisatie ervan mogelijk te maken slaan meerdere partijen - Turnkring Essen, scholen Mariaberg, Zusters van Berlaar en het gemeentebestuur - de handen in elkaar.
1-30 Van 38