naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Heraanleg Over d'Aa start meteen na de herfstvakantie

  Logo Herinrichting Over d'Aa vr 27 okt
  Door onvoorziene verlengde levertermijnen van de nodige materialen en constructies, was aannemersbedrijf Ambaro genoodzaakt om de startdatum van het project Over d'Aa te wijzigen. De nieuwe begindatum van de werken ligt nu vast op 6 november, meteen na de herfstvakantie. 
 • Hashtag mee met de fluoactie #SchitterendEssen

  KVLV HOEK in fluo wo 25 okt
  De gemeente wil iedereen mee laten doen met de fluoactie. Post je foto met fluo op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik de hashtag #SchitterendEseen. Elke week maken we drie winnaars gelukkig met een waardebon van 15 euro. De actie loopt van de herfst- tot aan de krokusvakantie.
 • Heraanleg Dreef start 11 september

  Dreef ma 28 aug
  Op 11 september beginnen de werken voor de heraanleg van de Dreef. De werkzaamheden zullen vermoedelijk, afhankelijk van het weer, zo’n zeven maanden in beslag nemen. Volgende lente herrijst de Dreef in volle pracht!
 • Komen jouw investeringen in aanmerking voor de duurzaamheidspremie?

  afbeelding renovatie audits.jpg wo 24 mei
  Sinds 2010 stimuleert de gemeente duurzame investeringen via subsidies voor energiebesparende maatregelen, duurzaam bouwen, hernieuwbare energie en duurzaam leven. Deze duurzaamheidspremie werd recent hernieuwd. We stemden we de isolatienormen en voorwaarden af op de premies van de netbeheerder.
 • Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

  De Vlotter di 28 mrt
  Vzw Spectrum start vanaf 17 april 2017 met een dagwerking voor personen met een handicap in Essen. Een twintigtal personen uit de brede regio Essen zullen er terecht kunnen. Zo kunnen ze dicht bij huis aan dagactiviteiten deelnemen.
 • Sooike Van Dyck kaapt de hoofdprijs van onze fluoactie weg

  Winnaar fluoactie ma 13 mrt
  Hier is ze dan, de winnaar van onze gemeentelijke fluoactie: Sooike Van Dyck uit Nieuwmoer. Zij wint een gloednieuwe laptop. Dikke proficiat Sooike!
 • Cultuurraad op zoek naar memorabilia

  850 jaar Essen wo 8 feb
  In het kader van 50 jaar cultuurraad is de cultuurraad op zoek naar foto's, affiches, aandenkens ... van culturele activiteiten die de afgelopen 50 jaar in Essen werden georganiseerd.
 • Het gemiddelde klimaat van Essen

  luchtfoto essen di 31 jan
  Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) stelt op zjjn website een set van klimatologische statistieken ter beschikking. Je kan er een fiche downloaden die het klimaat (temperatuur, neerslag, de wind ...) per gemeente weergeeft. Dus ook van Essen!
 • Dagopvang voor ouderen in Essen en Wuustwezel

  noah dagopvang ma 16 jan
  Familiehulp organiseert naast thuiszorg ook dagopvang voor ouderen. In Residentie Mastbos in Essen kunnen ouderen zich een dagje ontspannen en zo krijgen ook de verzorgers van de hulpbehoevenden een dagje rust.
 • Werken aan Essensteenweg (Nieuwmoer) vanaf 16 januari

  nieuwmoersesteenweg ma 16 jan
  Het fietspad richting Nieuwmoer is op Essens grondgebied al enige tijd voltooid. De gemeente Kalmthout start op 16 januari met de voorbereidende werken om het fietspad door te trekken naar Nieuwmoer.
 • Start tweede fase natuurherstelproject Kalmthoutse Heide

  foto: Maarten Jacobs wo 30 nov
  Natuurpunt is gestart met de tweede fase van het grensoverschrijdende natuurherstelproject LIFE HELVEX. Daar zullen grootschalige ingrepen voor nodig zijn. Bedoeling is om meer ruimte te geven aan de typische heide.
 • Nieuwe Essense turnhal opent in 2018 de deuren

  Turnen di 29 nov
  Tegen de start van het schooljaar 2018-2019 verrijst er in Essen een gloednieuwe turnhal op de site van de lagere school Mariaberg. Om de realisatie ervan mogelijk te maken slaan meerdere partijen - Turnkring Essen, scholen Mariaberg, Zusters van Berlaar en het gemeentebestuur - de handen in elkaar.
 • Aanpassingen aan bouwplannen Over d'Aa na buurtvergadering

  kruispunt Postbaan wo 26 okt
  Tijdens de buurtvergadering in januari konden buurtbewoners vragen stellen en voorstellen formuleren over de geplande werken aan Over d'Aa. De gemeente ging daarmee aan de slag en maakte, zover dat mogelijk was, nog enkele aanpassingen aan de bouwplannen. We sommen ze even voor je op.
 • Zet je chrysanten en andere planten op de grafsteen in begraafplaatsen centrum en Wildert

  chrysant do 29 sep
  De gemeente vraagt om in te toekomst en vooral tijdens Allerheiligen, planten niet langer rond maar op de grafzerk te plaatsen. Zo kunnen we de paden beter onderhouden.
 • Tweede buurtvergadering herinrichting Over d'Aa zit er op

  bewoners aan het woord do 28 jan
  Op woensdag 27 januari werd de herinrichting van Over d'Aa in een vol parochiecentrum uit de doeken gedaan. De grote opkomst toont aan hoe betrokken de bewoners van Horendonk zijn.
 • Gemeente werkt aan betere naleving blauwe zone

  blauwe zone wo 27 jan
  Te veel mensen parkeren te lang in de blauwe zones. Dat is nefast voor de handelaars en winkeliers. De gemeente voerde in 2016 een campagne om mensen te sensibiliseren en gaat vanaf 2017 over tot het beboeten van foutparkeerders.
 • Geweldig nieuws voor Essen: spoorwegloods rijft 440.300 euro aan Europese en Provinciale subsidies binnen

  Rangeerloods do 17 dec
  Er is een belangrijke doorbraak in het restauratiedossier van de rangeerloods. Dankzij Kempens Landschap vzw deelt de Essense erfgoedsite mee in een Europese subsidie van 718.529 euro voor drie projecten. Ook Provincie Antwerpen geeft een aanzienlijk duwtje in de rug.
1-17 Van 17