naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Sirenetest op 5 oktober 2017

  sirene do 21 sep
  Binnenkort worden de elektronische sirenes, opgesteld in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
 • Verkeershinder wegens stratenloop Sint-Jozef op 5 oktober 2017

  omleiding-algemeen-400x250 do 14 sep
  Op donderdag 5 oktober houdt de Sint-Jozefschool in Heikant een stratenloop. Tussen 19.00 en 22.00 uur zal er hinder zijn voor het verkeer.
 • Tonny, Nino en Jan gooien raak in Brasschaat

  Petanque vr 8 sep
  Op donderdag 7 september verzamelden liefst 52 ploegen zich op het petanqueterrein van de Brasschaatse petanqueclub Hemelhof. Hier organiseerde de sportregio Antwerpse Kempen een petanquetornooi voor senioren. Ook Essen liet zich niet onbetuigd!
 • Heraanleg Dreef start 11 september

  Dreef ma 28 aug
  Op 11 september beginnen de werken voor de heraanleg van de Dreef. De werkzaamheden zullen vermoedelijk, afhankelijk van het weer, zo’n zeven maanden in beslag nemen. Volgende lente herrijst de Dreef in volle pracht!
 • Nieuwe tarieven voor sporthallen Heuvelhal en Hemelrijk

  Sportpark Hemelrijk ma 31 jul
  Vanaf dinsdag 1 augustus gelden er nieuwe tarieven voor het huren van een zaal in de Heuvelhal, sporthal Hemelrijk en sportinfrastructuur zoals de atletiekpiste, het voetbalveld, de repetitieruimte, de turnzaal enzovoort.
 • Nieuw stratenplan op komst

  Stratenplan do 13 jul
  Met de goedkeuring van het bestuur van Essen, bereidt de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder een heruitgave van het gemeentelijk stratenplan voor. De uitgever, die het plan gratis verspreidt naar alle adressen in Essen, doet hiervoor opnieuw een beroep op adverteerders.
 • Gemeente pakt leegstand en verwaarlozing aan

  verwaarlozing vr 7 jul
  De gemeente Essen pakt langdurige leegstand aan en wil de eigenaars van leegstaande woningen en gebouwen aanzetten tot actie. Een leegstaand pand heeft een negatieve impact op de leefomgeving, als eigenaar loop je mogelijke huurgelden mis en kan de waarde van het pand verminderen.
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  BE-Alert wo 28 jun
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Maak daarom gebruik van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Komen jouw investeringen in aanmerking voor de duurzaamheidspremie?

  afbeelding renovatie audits.jpg wo 24 mei
  Sinds 2010 stimuleert de gemeente duurzame investeringen via subsidies voor energiebesparende maatregelen, duurzaam bouwen, hernieuwbare energie en duurzaam leven. Deze duurzaamheidspremie werd recent hernieuwd. We stemden we de isolatienormen en voorwaarden af op de premies van de netbeheerder.
 • Zoek makkelijk vrijwilligerswerk in Essen

  widget wo 24 mei
  Vanaf nu kan je op de gemeentelijke website op zoek gaan naar vrijwilligerswerk in Essen. Verenigingen kunnen op hun beurt op eenvoudige wijze ‘vacatures’ online plaatsen om zo de juiste vrijwilligers aan te trekken.
 • Ontdek deze zomer Zuid-Afrika in Essen

  fietsfotozoektocht di 23 mei
  Deze zomer is Zuid-Afrika heel dicht bij in Essen! Via een fietszoektocht leer je het land beter kennen en kan je op de koop toe mooie prijzen winnen. Met de zoektocht wil de gemeente, in samenwerking met de VVV, de stedenband tussen Essen en Zuid-Afrika in de kijker zetten.
 • Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

  De Vlotter di 28 mrt
  Vzw Spectrum start vanaf 17 april 2017 met een dagwerking voor personen met een handicap in Essen. Een twintigtal personen uit de brede regio Essen zullen er terecht kunnen. Zo kunnen ze dicht bij huis aan dagactiviteiten deelnemen.
 • Sooike Van Dyck kaapt de hoofdprijs van onze fluoactie weg

  Winnaar fluoactie ma 13 mrt
  Hier is ze dan, de winnaar van onze gemeentelijke fluoactie: Sooike Van Dyck uit Nieuwmoer. Zij wint een gloednieuwe laptop. Dikke proficiat Sooike!
 • Gemeente pakt Heikantstraat in fases aan

  Heikantstraat wo 22 feb
  In 2017 pakt de gemeente een deel van de Heikantsraat aan. Vanaf de spoorweg tot aan de Leemstraat komt er een nieuwe laag asfalt. Vanaf de Heikantlaan tot huisnummer 88 leggen we de zachte bermen opnieuw aan en vervangen we acht bomen.
 • Cultuurraad op zoek naar memorabilia

  850 jaar Essen wo 8 feb
  In het kader van 50 jaar cultuurraad is de cultuurraad op zoek naar foto's, affiches, aandenkens ... van culturele activiteiten die de afgelopen 50 jaar in Essen werden georganiseerd.
 • Het gemiddelde klimaat van Essen

  luchtfoto essen di 31 jan
  Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) stelt op zjjn website een set van klimatologische statistieken ter beschikking. Je kan er een fiche downloaden die het klimaat (temperatuur, neerslag, de wind ...) per gemeente weergeeft. Dus ook van Essen!
 • Dagopvang voor ouderen in Essen en Wuustwezel

  noah dagopvang ma 16 jan
  Familiehulp organiseert naast thuiszorg ook dagopvang voor ouderen. In Residentie Mastbos in Essen kunnen ouderen zich een dagje ontspannen en zo krijgen ook de verzorgers van de hulpbehoevenden een dagje rust.
 • Werken aan Essensteenweg (Nieuwmoer) vanaf 16 januari

  nieuwmoersesteenweg ma 16 jan
  Het fietspad richting Nieuwmoer is op Essens grondgebied al enige tijd voltooid. De gemeente Kalmthout start op 16 januari met de voorbereidende werken om het fietspad door te trekken naar Nieuwmoer.
 • Start tweede fase natuurherstelproject Kalmthoutse Heide

  foto: Maarten Jacobs wo 30 nov
  Natuurpunt is gestart met de tweede fase van het grensoverschrijdende natuurherstelproject LIFE HELVEX. Daar zullen grootschalige ingrepen voor nodig zijn. Bedoeling is om meer ruimte te geven aan de typische heide.
 • Nieuwe Essense turnhal opent in 2018 de deuren

  Turnen di 29 nov
  Tegen de start van het schooljaar 2018-2019 verrijst er in Essen een gloednieuwe turnhal op de site van de lagere school Mariaberg. Om de realisatie ervan mogelijk te maken slaan meerdere partijen - Turnkring Essen, scholen Mariaberg, Zusters van Berlaar en het gemeentebestuur - de handen in elkaar.
 • Aanpassingen aan bouwplannen Over d'Aa na buurtvergadering

  kruispunt Postbaan wo 26 okt
  Tijdens de buurtvergadering in januari konden buurtbewoners vragen stellen en voorstellen formuleren over de geplande werken aan Over d'Aa. De gemeente ging daarmee aan de slag en maakte, zover dat mogelijk was, nog enkele aanpassingen aan de bouwplannen. We sommen ze even voor je op.
 • Zet je chrysanten en andere planten op de grafsteen in begraafplaatsen centrum en Wildert

  chrysant do 29 sep
  De gemeente vraagt om in te toekomst en vooral tijdens Allerheiligen, planten niet langer rond maar op de grafzerk te plaatsen. Zo kunnen we de paden beter onderhouden.
 • Tweede buurtvergadering herinrichting Over d'Aa zit er op

  bewoners aan het woord do 28 jan
  Op woensdag 27 januari werd de herinrichting van Over d'Aa in een vol parochiecentrum uit de doeken gedaan. De grote opkomst toont aan hoe betrokken de bewoners van Horendonk zijn.
 • Gemeente werkt aan betere naleving blauwe zone

  blauwe zone wo 27 jan
  Te veel mensen parkeren te lang in de blauwe zones. Dat is nefast voor de handelaars en winkeliers. De gemeente voerde in 2016 een campagne om mensen te sensibiliseren en gaat vanaf 2017 over tot het beboeten van foutparkeerders.
 • Geweldig nieuws voor Essen: spoorwegloods rijft 440.300 euro aan Europese en Provinciale subsidies binnen

  Rangeerloods do 17 dec
  Er is een belangrijke doorbraak in het restauratiedossier van de rangeerloods. Dankzij Kempens Landschap vzw deelt de Essense erfgoedsite mee in een Europese subsidie van 718.529 euro voor drie projecten. Ook Provincie Antwerpen geeft een aanzienlijk duwtje in de rug.
 • Essen werkt aan veiligere schoolomgevingen

  fluo hesje zo 1 nov
  In 2010 ondertekenden alle Essense scholen en het gemeentebestuur het Octopusplan, een plan dat alle knelpunten in de schoolomgevingen weergeeft. Er werd een lijst van actiepunten opgesteld waarvan op korte termijn nogmaals een aantal worden aangepakt.
1-26 Van 26