naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aanpassingen aan bouwplannen Over d'Aa na buurtvergadering

Tijdens de buurtvergadering in januari konden buurtbewoners vragen stellen en voorstellen formuleren over de geplande werken aan Over d'Aa. De gemeente ging daarmee aan de slag en maakte, zover dat mogelijk was, nog enkele aanpassingen aan de bouwplannen. We sommen ze even voor je op.

Heraanleg aansluiting Melkerijstraat

De aansluiting van de Melkerijstraat op Over d’Aa wordt meegenomen in de heraanleg. Daarbij wordt rekening gehouden met de vrachtwagens die van de ring komen en deze scherpe bocht ook moeten kunnen nemen.

Breder fiets- en voetpad in zone 1 en 2

Vanaf de ringweg tot aan het tankstation komt er een gemengd fiets- en voetpad van 1,85 m in plaats van 1,5 m, langs beide kanten van de weg. Om dit te
kunnen realiseren zullen we de wegbreedte inkrimpen van de geplande 6 m naar 5,5 m (nog steeds breder dan de huidige weg) en de parkeervakken van 2 m naar 1,8 m.

Gemengd fiets- en voetpad in twee kleuren

Om de scheidingslijn tussen fietsen voetpad aan te geven zullen klinkers in 2 verschillende kleuren gebruikt worden. Het fietspad is 1,1 m breed, het voetpad 0,75 m.

In- en uitritten vrachtwagens gecontroleerd

Op verschillende punten op Over d’Aa zijn er in- en uitritten voor vrachtwagens. Met het oog op de nieuwe wegbreedte hebben we al deze locaties gecontroleerd en ervoor gezorgd dat de in- en uitritten toegankelijk blijven.

Nieuwe inrichting pleintje Postbaan

Om ruimte te winnen wordt de groenzone op het pleintje aan de Postbaan vervangen door een groenscherm. Er komen ook ondergrondse glascontainers in plaats van bovengrondse. 

Extra parkeerplaatsen aan de kerk

Er komen extra parkeerplaatsen bij aan de kerk. In totaal zullen er twee aparte parkeerterreinen zijn. Ook hier wordt de bovengrondse glascontainer vervangen door een ondergrondse.

 

26 oktober ’16 (wo)
Nieuwsoverzicht
kruispunt Postbaan

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
fax
03 670 01 55
e-mail
openbarewerken@essen.be