naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eindfase heraanleg Dreef in zicht

De grootste werken aan de Dreef zijn achter de rug: namelijk het plaatsen van een nieuwe riolering. De huisaansluitingen zijn allen gekoppeld aan de riolering. Eerstvolgende werk: het plaatsen van de betonnen kantstroken.

In vorige communicatie stond dat de huisaansluitingen op deze riolering zouden plaatsvinden eind oktober/kerstperiode 2017. Door het slechte weer en het wachten op werken door Proximus, wordt dit verplaatst naar januari. Door extra ploegen in te zetten willen we wel de einddatum van de werken respecteren, namelijk eind maart 2018.

Eerst de betonnen kantstrook, dan het asfalt

De firma ATF heeft het verdere verloop van de werken toegelicht:

  • Februari: huisaansluitingen op de riolering koppelen, het maken van de boomvakken en het aanleggen van de aarde voor de bomen.
  • 23 en 24 februari: plaatsen van de kolken
  • week van 5 maart: plaatsen van de betonnen kantstroken (bij vriesweer wordt dit uitgesteld)
  • week van 19 maart: plaatsen van de verschillende lagen asfalt (onder voorbehoud van de weersomstandigheden)
  • eind maart: einde van de werken

In de week van 5 maart (onder voorbehoud van de weersomstandigheden) worden de betonnen kantstroken aangelegd in de Dreef. Deze kantstroken moeten een week uitharden. Het zal dan niet mogelijk zijn om op uw oprit te rijden. We vragen om de auto in een nabijgelegen straat te zetten. Onze excuses voor het ongemak. Hou er ook rekening mee dat de weg niet toegankelijk is tijdens het plaatsen van de bovenste laag asfalt eind maart.

Let op: dit zijn voorlopige data. Door slechte weersomstandigheden kunnen de data verschoven worden. De aannemer zal u hiervan op de hoogte brengen met een briefje in de bus.

Tussendoor gebeuren er andere werken zoals het plaatsen van kolken, voorbereidingswerken, aanbrengen van de onderfundering, het plaatsen van boordstenen enzovoort.

Bereikbaarheid

Naargelang de fase van de werken kunnen bewoners hun woning bereiken via Essendonk, Kuiperstraat of Nieuwstraat.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Spijker-Ringweg en via de Nollekensstraat.

 

 

 

19 januari ’18 (vr)
Nieuwsoverzicht
Dreef

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
fax
03 670 01 55
e-mail
openbarewerken@essen.be