naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dagopvang voor ouderen in Essen en Wuustwezel

Familiehulp organiseert naast thuiszorg ook dagopvang voor ouderen. In Residentie Mastbos in Essen kunnen ouderen zich een dagje ontspannen en zo krijgen ook de verzorgers van de hulpbehoevenden een dagje rust.

Familiehulp heeft enkele jaren geleden meerdere dagverzorgingshuizen opgericht, waarvan één in Essen (Residentie Mastbos) en één in Wuustwezel is gelegen. Deze dagverzorgingshuizen hebben de naam NOAH gekregen, wat staat voor Nabijheid, Opvang, Aandacht en Huiselijkheid. De NOAH’s richten zich specifiek op zorgbehoevende ouderen.

Persoonsverzorging of genieten van elkaars gezelschap

In deze vorm van dagopvang kan men als zorgbehoevende in kleine groepjes genieten van een zinvolle dagbesteding en van elkaars gezelschap. Men kan er terecht voor persoonsverzorging (douche of bad, nagelverzorging, handmassage ...) of een ruim assortiment aan activiteiten (gezelschapsspel, film, een cake bakken ...). Familiehulp komt zo tegemoet aan de noden en hulpvragen van hulpbehoevenden die nog zo lang mogelijk in de eigen omgeving wensen te blijven en die een zinvolle dagbesteding zoeken. Ook maaltijden kunnen genuttigd worden. Men kan er zelf voor kiezen om een halve of hele dag te komen.

4 euro per uur 

De contactpersoon voor de gemeente Essen is Nele Jordaens. Zij coördineert de opvang en komt bij de mensen thuis om de zorgsituatie te bespreken. Zo zijn de verzorgers van Familiehulp goed voorbereid op de aankomst van de cliënt in het dagopvanghuis. Je betaalt 4,00 euro per uur. Een maaltijd kost 8,00 euro en incontinentiemateriaal kost 1,00 euro. Je zit nooit met meer dan 6 personen samen in het appartement.


Meer info?
Als je meer info wil, kan je contact opnemen met de coördinator van NOAH: Nele Jordaens, nele.jordaens@familiehulp.be of 03 220 12 40.

Onderaan dit artikel kan je nog meer informatie downloaden.

16 januari ’17 (ma)
Nieuwsoverzicht