naar inhoud

Binckbank Tour: Essen - Geraardsbergen

Deze informatie is niet meer actueel!
Na vier jaar komt de Binckbank Tour (opvolger van de Eneco Tour) terug naar Essen. Op 13 augustus starten de renners aan het Heuvelplein en maken ze een lokale ronde door Essen. Ze passeren zelfs de Oogstfeesten in Wildert. Maak je klaar voor een dorpsfeest met de allerbeste wielerploegen van de wereld.

Wanneer

  • 13 augustus ’17 (zo)
    van 09.30 u tot 14.00 u

Info

Het gemeentebestuur van Essen, vzw Kobie, Golazo en de Molenheidevrienden slaan de handen in elkaar om van zondag 13 augustus een feest te maken.

Meerdaagse rittenkoers voor klassiek geschoolde renners

De laatste rit van de Binckbank Tour start in Essen en eindigt op de muur van Geraardsbergen. De Binckbank Tour is de enige meerdaagse rittenkoers die kan gewonnen worden door de klassiek geschoolde renners. Denk dus aan een Van Avermaet, Sagan of een Vanmarcke die na zeven dagen koersen de eindoverwinning in de wacht kunnen slepen.

De Binckbank Tour maakt deel uit van de UCI World Tour Agenda. Dat betekent dat de allerbeste wereldploegen (18) hieraan deelnemen. Uiteraard wordt het peloton aangevuld met enkele Pro Continentale ploegen. De wielerwedstrijd start op maandag 7 augustus in Breda en eindigt op zondag 13 augustus in Geraardsbergen.

Lokale omloop

Net als vier jaar geleden, worden de ploegen voorgesteld aan de parking van de Heuvelhal. Voor de renners richting Geraardsbergen rijden, leggen ze een lokale ronde in Essen af waarbij ze de Oogstfeesten in Wildert passeren. Er is zelfs een tussensprint in Essen voorzien. We geven je alvast het parcours van de lokale ronde mee:

Vertrek Kapelstraat - Spijker - Antwepsesteenweg - Sint-Jansstraat - Kalmthoutsesteenweg - Huybergsebaan - Nolsebaan - Velodreef - Moerkantsebaan - Stationsstraat - Nieuwstraat

Dorpsfeest

We nodigen iedereen in en buiten Essen uit om de ploegenvoorstelling bij te wonen en er daarna een groot feest van te maken. De renners ondertekenen het startblad tussen 10.30 en 11.25 uur. Om 11.40 uur beginnen ze aan de race. De gemeente wil alvast de Molenheidevrienden bedanken om alles mee in goede banen te leiden.

Verkeershinder

Alle informatie over de mogelijke verkeershinder tijdens de koers vind je hier.

 

Nog meer info: http://www.sport.be/binckbanktour/2017/nl/stage.html?Stage_ID=1512 

Waar

naam
Gemeentehuis Essen
adres
Heuvelplein 23
2910 Essen

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten